کامپوزیت ونیر

کامپوزیت ونیر چیست؟

فهرست مطالب

کامپوزیت دندان

زیبایی دندان‌ها و داشتن لبخند جذاب هر چهره‌ای را متفاوت خواهد کرد. اما لبخند زیبا دیگر یک آرزو نیست و همه می‌توانند از علم دندانپزشکی زیبایی بهره ببرند تا صاحب دندان‌هایی سالم و زیبا شوند. در دندانپزشکی از روش‌های مختلفی برای ترمیم دندان‌ها و زیباسازی آنها استفاده می‌شود که یکی از آنها کامپوزیت دندان یا کامپوزیت ونییر است. کامپوزیت ها مواد ترمیم همرنگ دندان هستند که برای درمان پوسیدگی دندان ها هم استفاده می شوند میتوان از کامپوزیت ها برای درمان های زیبایی و اصلاح شکل و اندازه و رنگ دندان ها هم استفاده کرد که به این درمان کامپوزیت ونیر گفته میشود

کامپورزیت ونیر چیست؟
کامپوزیت ونیر

کامپورزیت ونیر چیست؟

در حقیقت برای انجام کامپوزیت ونیر یک لایه بسیار نازک از کامپوزیت بر روی سطح دندان قرار داده میشود و به این صورت لبخند زیباتری برای فرد ایجاد میشود، کامپوزیت ونیر با نام لمینت کامپوزیتی نیز شناخته می شود. ونیر ماده ای است که بر روی دندان قرار میگیرد. معمولا افرادی که میخواهند لبخند زیباتری داشته باشند، یا دندان های زردی دارند، برای درمان از کامپوزیت ونیر استفاده می کنند. ونیر دندان در یک جلسه قابل انجام است. و نیاز به تراش دندان ندارد. لایه ای از کامپوزیت بر روی دندان قرار می گیرد و پزشک با پالیش فرم مناسب را ایجاد میکند. زیبایی لبخندتان به ظرافت همین مرحله وابسته است.

موارد استفاده از کامپوزیت ونیر چیست چه کسانی میتوانند کامپوزیت انجام دهند و برای چه کسانی مناسب است

کامپوزیت ونیر برای طراحی لبخند و بازسازی قوس لبخند زیبا استفاده می شود. افرادی که دندان های نامرتبی دارند و یا از رنگ و شکل و سایز دندان های خود راضی نیستند می توانند از کامپوزیت ونیر استفاده کنند، هم چنین از کامپوزیت ونیر برای بستن فاصله بین دندان ها یا بلندتر کردن ارتفاع دندان ها هم میتوان استفاده کرد.

در مواردی که نامرتبی و کجی دندان ها خیلی زیاد باشد بهتر است از درمان ارتودنسی استفاده شود هم چنین افرادی که دندان های خیلی بزرگ یا بیرون زده دارند ممکن است گزینه مناسبی برای درمان کامپوزیت ونیر نباشند. بنابراین قبل از انجام کامپوزیت ونیر بهتر است حتما با متخصص زیبایی مشورت کنید.

اهمیت انجام کامپوزیت ونیر توسط متخصص و عوارض انجام غیر تخصصی کامپوزیت ونیر چیست؟

درصورتی درمان کامپوزیت ونیر به صورت غیر حرفه ای انجام شود امکان ایجاد پوسیدگی در لبه های کامپوزیت ونیر و هم چنین التهاب لثه و بوی بد دهان وجود دارد، در ضمن در انجام درمان کامپوزیت ونیر غیرتخصصی و بی کیفیت ممکن است دندان تراش زیادی داده شود و آسیب ببیند، یکی دیگر از مشکلات کامپوزیت ونیر بی کیفیت ظاهر مصنوعی و نامناسب آن است و ممکن است با فرم صورت و قوس لبخند نیز هماهنگ نباشد. هم چنین کامپوزیت ونیر بی کیفیت به علت پولیش نامناسب خیلی زود رنگ میگیرد.

مراحل انجام کامپوزیت دندان

برای انجام کامپوزیت ونیر،

  • یک لایه بسیار نازک از کامپوزیت با رنگ مناسب بر روی سطح دندان قرار میگیرد
  • پس از شکل دهی به فرم دلخواه توسط اشعه نور مخصوص کیور و سفت میشود،
  • در نهایت با ابزار مخصوص سطح آن به شکل نهایی شکل دهی شده و به خوبی پولیش می شود،

برای انجام کامپوزیت ونیر نیاز به قالبگیری و ساخت آن در لابراتوار نیست و دندانپزشک به طور مستقیم کامپوزیت را بر روی دندان قرار داده و به شکل دلخواه فرم دهی میکند.

چه تعداد کامپوزیت ونیر مورد نیاز است؟

تعداد کامپوزیت ونیر مورد نیاز برای هر فرد متفاوت است و به خواسته شخص برای زیبایی و مشکل لبخند او بستگی دارد، به طور مثال در بعضی افراد تنها یک یا دو دندان کمی بد فرم یا نامرتب است یا بین تعداد کمی از دندان ها فاصله وجود دارد و فرد از رنگ دندان های خود راضی است در این صورت میتوان با کامپوزیت ونیر فقط همان دندان ها را مرتب و زیباتر کرد، اما بعضی افراد به طور کلی خط لبخند نامرتب و نازیبایی دارند یا خواستار رنگ روشن برای دندان ها هستند که در این صورت لازم است برای تمام دندان هایی که در لبخند دیده می شوند کامپوزیت ونیر انجام شود.  معمولا ۸-۱۰ دندان برای فک بالا و ۸ دندان در فک پایین باید کامپوزیت ونیر شوند.

رنگ کامپوزیت ونیر چگونه انتخاب می شود؟

کامپوزیت ها تنوع رنگی بسیار زیادی دارند و معمولا رنگ کامپوزیت ونیر با توجه به خواسته فرد انتخاب می شود، اما برای افرادی که تنها نیاز به کامپوزیت کردن تعداد محدودی دندان (۱-۲ دندان) دارند رنگ کامپوزیت باید مطابق با رنگ سایر دندان ها انتخاب شود

– انواع کامپوزیت دندان بهترین مارک کامپوزیت دندان

کامپوزیت ها انواع مختلفی دارند و بر اساس جنس و سایز ذرات سازنده آنها استحکام و قابلیت پولیش و درخشندگی متفاوتی دارند. کامپوزیت های نانو و کامپوزیت های حاوی ذرات نانو سرامیک درخشندگی و زیبایی بهتری دارند، کامپوزیت های IPS از نظر زیبایی از بقیه انواع بهتر هستند.

چه کسانی نباید کامپوزیت دندان انجام دهند

افرادی که نامرتبی دندان هایشان خیلی شدید است معمولا بهتر است درمان ارتودنسی انجام دهند. هم چنین افرادی که بهداشت دهانی ضعیفی دارند و به سلامتی دندان ها و لثه خود اهمیت نمی دهند بهتر است کامپوزیت ونیر انجام ندهند

طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است و پس از آن چه باید کرد

بسته به کیفیت و دقت کار دندانپزشک و کیفیت مواد استفاده شده و مخصوصا رعایت بهداشت فرد طول عمر کامپوزیت ونیر متفاوت است اگر این موارد به خوبی انجام شود کامپوزیت ونیر تا ۱۰ سال و حتی بیشتر دوام دارد. پس از این مدت درصورتی که مشکلی برای کامپوزیت ایجاد شود میتوان آن را تعویض کرد و مجددا انجام داد.

در طول این مدت اگر کامپوزیت دچار شکستگی شود امکان اصلاح آن وجود دارد یا اگر دندان دچار پوسیدگی باشد امکان ترمیم کردن دندان وجود دارد، درصورتی که به مرور زمان کمی رنگ کامپوزیت تغییر کند میتوان‌ با پولیش کردن آن را به رنگ قبلی برگرداند.

مراقبت‌های بهداشتی بعد از کامپوزیت

پس از انجام کامپوزیت ونیر باید بهداشت دهان و دندان ها به خوبی رعایت شود، استفاده درست و منظم از نخ دندان و مسواک توصیه می شود، بهتر است فرد هر ۶ ماه برای ویزیت و جرم گیری مراجعه کند.

ملاحظات و مراقبت های بعد از کامپوزیت

پس از انجام کامپوزیت ونیر بهتر است تا ۲۴ساعت مواد خوراکی رنگی استفاده نشود تا کامپوزیت ونیرهای جدید رنگ نگیرند، در بعضی از موارد که طول لبه دندان ها با کامپوزیت بلندتر شده بهتر است گاز زدن مواد غذایی خیلی سفت (مثل سیب سفت و …) با احتیاط انجام شود.

مزایا و معایب کامپوزیت

از مزایای کامپوزیت ونیر این است که نامرتبی و نازیبایی دندان ها را برطرف میکند، در یک جلسه انجام می شود و برای انجام آن معمولا نیاز به تراشیدن دندان ها نیست، در صورتی که به مرور زمان دچار لب پریدگی شود میتوان آن را به راحتی در داخل دهان تعمیر کرد

از معایب کامپوزیت ونیر این است که ممکن است به مرور زمان کمی رنگ بگیرد که نیاز به پولیش کردن دوره ای آن وجود دارد

تفاوت کامپوزیت ونیر و لمینیت سرامیکی چیست؟

  • جنس ماده استفاده شده
  •  زمان مورد نیاز برای ساخت لمینت سرامیکی حدود سه هفته
  • زمان مورد نیاز برای ساخت کامپوزیت ونیر یک جلسه برای یک فک
  • نیاز به تراش و قالب گیری (لمینت سرلمیکی)
  • عدم نیاز به تراش و قالبگیری(کامپوزیت ونیر)
  • عدم نیاز به پالیش(لمینت سرامیکی)
  • نیاز به پالیش در فاصله های زمانی یکسال یا بیشتر (کامپوزیت ونیر)
  • عدم امکان ترمیم و نیاز به تعویض در صورت لب پری(لمینت سرامیکی)
  • امکان ترمیم در صورت لب پری (کامپوزیت ونیر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جهت مشاوره رایگان شماره خود را وارد کنید

تخفیف ویژه به همه هوطنانم برای این روز های تلخ به کل ایران

اطلاعات شما با موفقیت دریافت شد

درصورت اینکه تا 1 روز کار با شما تماس گرفته نشد میتوانید از طریق واتساپ یا تماس تلفنی با ما در ارتباط باشید